Page 97 - strateji

Basic HTML Version

87
TAHRİNLİ ÇORBA
Kullanılacak Malzemeler (6 kişilik)
• 1 bardak yarma (haşlanmış)
• 2 bardak yoğurt
• 1 yumurta
• 1 kaşık un
• Arzu edilirse 1 çay bardağı haşlanmış nohut
• 6-8 bardak su
• Tereyağı
• Kırmızı toz biber
• Tuz
• 1 yemek kaşığı tahrin
İşlem Basamakları
1.
Kalın dipli tencereye bütün malzemeler konularak karıştırılır.
2.
Kaynadıktan sonra bir miktar tahrin ilave edillerek bir taşım daha kaynatılır.
3.
Bir tavaya tereyağı, kırmızı toz biber, tahrin konularak kızdırılır.
4.
Çorbanın üzerine dökülür ve sıcak olarak servis edilir.
Not:
Tahrin, baharda taze olarak, kışın ise kurutulmuş olarak kullanılır.
Çorbalar