Page 93 - strateji

Basic HTML Version

83
TARHANA AŞI
Kullanılacak Malzemeler
• 5-6 adet göce tarhanası (çörek şeklinde)
• 2-3 adet kuru kırmızıbiber (tatlı)
• 250 gram kemikli et veya kavurma
• 1 çay bardağı kuru börülce
• 3 diş sarımsak
• 8 su bardağı su
Sosu için
• 3 çorba kaşığı tereyağı
• 1 çorba kaşığı salça veya 1 tatlı kaşığı toz kır-
mızı biber
İşlem Basamakları
1.
Göce tarhanası, ayıklanmış yıkanmış kuru börülceler soğuk suda yumuşayıncaya kadar ıslatılır
(1 saat kadar).
2.
Islatılmış tarhana, börülce, kırmızı biber, kemikli et ya da kavurma tencereye konup üzerine 7-8
bardak sıcak su, tuz ilave edip ara sıra karıştırarak 1 saat kadar pişirilir. Suyu azalırsa sıcak su
ilave edilir (Boza kıvamında olmalıdır.).
3.
Dövülmüş sarımsaklar ilave edilip bir taşım kaynatılır.
4.
Tereyağında salça kavrulur ya da kırmızı toz biber kızdırılır.
5.
Çorba bakır servis kabına alınıp üzerine yağ gezdirilir.
Çorbalar