Page 87 - strateji

Basic HTML Version

77
SIKICIK ÇORBASI
Sıkıcık hamuru için
• 1 su bardağı ince bulgur
• ½ su bardağı ev tarhanası
• 1 yemek kaşığı un
• ½ fincan kuru nane
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay bardağı sıcak su
Çorbanın meyanesi için
• 1 yemek kaşığı un
• 1 fincan ayçiçek yağı
• 1 büyük boy kuru soğan (rendelenmiş)
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 2 su bardağı sıcak su (et suyu tercih edilebilir)
Çorba içersine koymak için
• 2 diş sarımsak
• 1 kâse süzme yoğurt
Çorba üzerine gezdirilecek sos için
• 1 fincan tereyağı
• Kuru nane
1.
İnce bulgur, tarhana, un, kuru nane, karabi-
ber, tuz karıştırılır ve 1 çay bardağı sıcak su
katılarak yoğrulur, katı bir karışım elde edilir.
2.
Nohut büyüklüğünde olacak şekilde parçalar
koparılarak avuç içinde yuvarlanır. Birbirine
yapışmayacak şekilde bir tepsiye alınır.
3.
Tencerenin içinde 1 yemek kaşığı un, ayçiçek
yağı ve rendelenmiş soğan pişirilir.
4.
Salça ilave edilerek 5 dakika kavrulur.
5.
İçine 2 su bardağı sıcak su ilave edilir, ateş
kısılır.
6.
Yuvarlanmış olan taneler, birbirine yapışma-
sın diye tek tek atılır.
7.
Kısık ateşte, bulgurlar iyice pişinceye kadar
10 dakika kaynatılır.
8.
Bir kapta sarımsaklı yoğurt hazırlanır.
9.
Tavada tereyağı eritilerek biraz kızartılır.
10.
Çorba yarım saat dinlendirilir.
11.
Dinlendirilen çorba kâseye veya çorba
tabağına alınır.
12.
Ortasına kaşıkla sarımsaklı süzme yoğurt
ilave edilir.
13.
Üzerine kuru nane ve eritilmiş tereyağı ile
hazırlanan sos gezdirilir, servis edilir.
14.
Çorba içilirken yoğurdun karıştırılması
tavsiye edilir.
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
İşlem Basamakları
Çorbalar