Page 73 - strateji

Basic HTML Version

63
MAŞ ÇORBASI
Kullanılacak Malzemeler (4 Kişilik)
• 200 gram maş (cin börülcesi)
• 150 gram yarma
• 150 gram yeşil mercimek
• 150 gram ülübü ( kuru börülce )
• Yeterince tuz
• 1,5 litre su
Sosu için
• 1 yemek kaşığı salça
• 1 fincan zeytin yağı
• 1 çay kaşığı toz biber
• 1 baş kuru soğan
İşlem Basamakları
1.
Maş, yarma, ülübü ( kuru börülce ), yeşil mercimek birbirine karıştırılarak yıkanır.
2.
Su ve maş karışımı tencereye koyulur ve kaynatılarak kısık ateşte 30-40 dakika haşlamaya
bırakılır.
3.
Haşlandıktan sonra çıkan maş kabukları süzgeç yardımıyla alınır. Maş süzülmez.
4.
Bir tavada soğan yağ ile kavrulur. Salça, tuz ve kırmızı biber eklenerek biraz daha kavrulur.
5.
Haşlanmış maşın üzerine yaptığımız salça sosu dökülür. 15 dakika daha kaynatılır ve
ocaktan indirilir.
6.
10 dakika kadar dinlendirilerek sıcak servis edilir.
Çorbalar