Page 59 - strateji

Basic HTML Version

49
KARALAHANA (PANCAR) ÇORBASI
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
• 1 bağ karalahana (pancar)
• 2 adet soğan
• 1 kâse mısır yarması
• 1 kâse kuru fasulye
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• Yarım fincan zeytinyağı
• 1 su bardağı mısır unu,
• Acı biber
İşlem Basamakları
1.
Lahanalar doğranıp kaynamış suyun içine ilave edilir.
2.
İçine haşlanmış yarma ve fasulyeler konulur.
3.
Biraz pişince çorba karıştırılarak mısır ununun tamamı topaklanmamasına dikkat edilerek yavaş
yavaş ilave edilir.
4.
Diğer yandan bir tavada yağ ile beraber soğan ve biber pembeleşinceye kadar kavrulur.
5.
Kavrulan malzemeler ve yeteri kadar tuz kaynayan çorbanın içine ilave edilerek pişmeye bırakılır.
6.
Sıcak olarak servis edilir.
Çorbalar