29
DÜĞÜN ÇORBASI
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
• 100 gram kuzu gerdan
• 2 çorba kaşığı un
• 2 çorba kaşığı yoğurt
• ½ çay bardağı limon suyu
• 1 adet yumurta
• 6 su bardağı et suyu
• 3 çorba kaşığı tereyağı
• Bir tutam pul biber
• Tuz
İşlem Basamakları
1.
Kuzu gerdanı küp küp doğranır, 6 su bardağı suda haşlanır; etin suyu süzülüp ayrı bir tencereye
alınır.
2.
2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı yoğurt, yarım çay bardağı limon suyu ve yumurta derin bir kapta
iyice çırpılır; yavaş yavaş ocaktaki et suyuna ilave edilir.
3.
Tuzu ayarlanan karışıma; 5-10 dakika sonra etler ilave edilerek, bir taşım kaynatılır.
4.
Ayrı bir yerde 3 çorba kaşığı tereyağında bir tutam pul biberi yakılıp çorbanın üzerine gezdirilir.
5.
Çorba, servise sunulur.
Çorbalar