Page 33 - strateji

Basic HTML Version

23
ÇATAL AŞI ÇORBASI
Kullanılacak Malzemeler (6 kişilik)
• 250 gram yeşil mercimek
• 300 gram yarma
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 1 orta boy soğan
• 1 tatlı kaşığı nane
• 1 litre su
• Tuz, baharat
İşlem Basamakları
1.
Mercimek ayıklanır, yıkanır.
2.
Yarma ayıklanır, yıkanır.
3.
Soğan kuşgözü doğranır, 1 yemek kaşığı yağda kavrulur.
4.
Mercimek ve su eklenir.
5.
Kaynamaya yakın yarma ilave edilir.
6.
Tuz atılıp kaynatılır.
7.
Ayrı bir yerde yağ eritilir, nane kızdırılır.
8.
Çorba ocaktan alınıp üzerine nane eklenir, servis edilir. (Bazı tariflerde mercimek, yarma su
içerisinde pişirildikten sonra yağda kavrulan soğan çorbaya en son ilave edilir.
Bazı tariflerde ise kıyma da eklenmektedir.)
Çorbalar