Page 315 - strateji

Basic HTML Version

305
YOĞURTLU SOĞAN YAHNİSİ
Kullanılacak Malzemeler
• ½ kg kuşbaşı koyun eti
• 1 kg arpacık soğan
• 1 su bardağı akşamdan ıslatılmış nohut
• 750 gram süzme yoğurt
• 1 adet yumurta
• Yeterince tuz
• 1 yemek kaşığı nane
• ½ çay bardağı sıvı yağ
• 6 su bardağı su
İşlem Basamakları
1.
Islatılmış nohut ve ete 5 su bardağı su, yeterince tuz ilave edilerek düdüklü tencerede pişirilir.
2.
Süzme yoğurt tencereye konulur, 1 bardak su ile kıvamı açılır.
3.
1 adet yumurta ve biraz tuz ilave edilerek çırpma teli ile karıştırılır.
4.
Ocağa alınır, sürekli karıştırılarak kaynatılır.
5.
Diğer taraftan haşlanan et ve nohut karışımına soğan ilave edilir.
6.
Soğanlar soyularak yıkanır.
7.
Soğanlar yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir.
8.
Soğanlar pişince, önceden kaynatılmış yoğurt ilave edilir. Ocak kapatılır.
9.
Pişen yemek yağda kavrulmuş nane ile süslenir. Dinlendirilip servis edilir.
Et Yemekleri