Page 313 - strateji

Basic HTML Version

303
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
• 200 gram çiğ köftelik kıyma
• 2 su bardağı köftelik bulgur
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 su bardağı haşlanmış nohut
Sosu için
• 600 gram yoğurt
• 3 diş (adet) sarımsak
• 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 tatlı kaşığı nane
• 1 çay kaşığı pul biber
İşlem Basamakları
1.
Kıyma, ince köftelik bulgur, tuz ve karabiber yoğrulur.
2.
Eller ıslatılıp köfteler misket büyüklüğünde yuvarlanır.
3.
Kaynatılan suyun içerisinde 10 dakika kadar pişirilir.
4.
Pişen köfteler süzgeçle süzülür.
5.
Yoğurt içerisine dövülmüş sarımsak, tuz karıştırılır.
6.
Yoğurdun içine nohut ve köfteler karıştırılarak kaselere konulur.
7.
Tavada, sıvı yağ içinde nane ve pul biber yakılarak sos hazırlanır.
8.
Kaselerdeki köftelerin üzerine sos dökülerek servis edilir.
YOĞURTLU KÖFTE
Et Yemekleri