21
ÇALI ÇİLEĞİ ÇORBASI
Kullanılacak Malzemeler (6 kişilik)
• ½ kg çalı çileği
• 1 çay bardağı mısır yarması
• 1 çorba kaşığı salça
• 1 su bardağı kuru fasulye
• 1 adet soğan
• 2 çorba kaşığı tereyağı
İşlem Basamakları
1.
Ayıklanmış çalı çileği kaynamakta olan suya konarak haşlanır.
2.
Süzülür ve sıkılarak doğranır.
3.
Bir tencereye koyulan suya haşlanmış mısır yarması ve fasulye ilave edilerek 10 dakika pişirilir.
4.
Doğranmış çilekler kaynamakta olan suya ilave edilerek 20 dakika pişirilir.
5.
Diğer taraftan ince bir şekilde kıyılan soğan yağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
6.
Kaynamakta olan çorbaya ilave edilir.
7.
10 dakika daha pişirilerek sıcak servis edilir.
Çorbalar