Page 297 - strateji

Basic HTML Version

287
TAVUKLU TİLKİŞEN KAVURMA
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
• 1 demet tilkişen otu
• 3 adet orta boy soğan
• 6-7 adet biber kurusu
• 250 gram tavuk göğsü
• 4 yemek kaşığı tereyağı
• 1 çağ kaşığı tuz
İşlem Basamakları
1.
Tilkişenler kibrit çöpü uzunluğunda, tavuk göğsü kuşbaşı, soğanlar piyazlık doğranır.
2.
Tereyağı bir tavada eritilir, soğanlar pembeleşene kadar kavrulur.
3.
İçerisine tavuk göğsü ilave edilir.
4.
Kuru biberler elde hafifçe ufalanarak eklenir, ardından tilkişen otları konulur.
5.
Tuzu ilave edilip 15 dakika ocakta kavrulur.
6.
Servis tabağına alıp servis edilir.
Et Yemekleri