285
TAVA YEMEĞİ
(GÜVEÇ)
Kullanılacak Malzemeler ( 4 kişilik)
• 1 adet patlıcan
• 1 adet kabak
• 2 adet domates
• 1 adet patates
• ½ kg taze fasulye
• 1 adet soğan
• 4-5 diş sarımsak
• ½ kg kuşbaşı kuzu et
• Yeteri kadar tuz
İşlem Basamakları
1.
Toprak bir güveç kabının içine önce etler daha sonra sırası ile sarımsak, fasulye, küp küp doğran-
mış patates, soğan, dilimlenmiş ve suda bırakılıp acısı alınmış patlıcan ve yine dilimlenmiş kabak
ve domatesler konulurak tuz ilave edilir.
2.
1 çay fincanı su ilavesi ile kısık ateşte 1,5 saat kadar pişmeye bırakılır.
Not:
İsteğe göre yağ ilave edilebilir.
Et Yemekleri