Page 29 - strateji

Basic HTML Version

19
BALIK ÇORBASI
Kullanılacak Malzemeler (6 kişilik)
• 1 kg balık
• ½ demet dereotu, maydanoz, taze nane, 2 dal kereviz yaprağı, 1 havuç
• 1 çay bardağı un
• 1 yumurta
• 1 limon
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 bardak ay çiçek yağı
• 3 litre kadar su
İşlem Basamakları
1.
Derileri soyularak temizlenmiş balıklar 1 litre su ile haşlanır, sudan alınarak kılçıkları ayıklanır,
ufak parçalara bölünerek bir kapta bekletilir.
2.
Bir tencerede çiçek yağı kızdırılıp un eklenerek hafifçe kavrulur, pembeleşince rendelenmiş havuç
eklenerek yumuşayana kadar karıştırılır, üzerine ince doğranmış yeşillikler ilave edilerek pişirmeye
devam edilir.
3.
Ayıkladığımız balık parçalarını malzemeye ekleyip üzerine 2 lt su koyarak yarım saat kaynatıp
bir kaşık tereyağı ilave edilerek altı kapatılır.
4.
Limon ve yumurtayla terbiyesi yapılıp arzuya göre, pul biber, sumak, karabiber eklenerek
servis edilir.
Çorbalar