Page 261 - strateji

Basic HTML Version

251
MANİSA KEBABI
• 350 gram koyun kuşbaşı
• 1 adet iri kuru soğan
• 2 adet havuç
• 2 adet sivri biber
• 6 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 tatlı kaşığı salça
• 2 adet domates
• 1 su bardağı su
• 1 tatlı kaşığı tuz
Krep için
• 1 adet yumurta
• 1 su bardağı süt
• 1,5 çay bardağı un
• 3-4 dal dereotu
• 2-3 dal maydanoz
• ½ çay kaşığı tuz
İşlem Basamakları
1.
Soğan ince kıyılır, sıvı yağda kavrulur.
2.
Üzerine küp doğranmış havuç eklenir, yumuşayana kadar pişirilir.
3.
Daha sonra kuşbaşı et ve doğranmış biber katılır.
4.
Et suyunu bırakıp çekince salça, küp doğranmış domates, tuz eklenir.
5.
Birkaç dakika sonra sıcak su katılır, 15 dakika sonra ateşten alınır.
6.
Maydanoz ve dereotu çok ince kıyılır. Üzerine kalan krep malzemesi eklenir, iyice çırpılır.
7.
Az yağlanmış tavaya krep hamuru dökülür iki yüzü pembe renkte kızartılır.
8.
Krepler komposto kâselerine yerleştirilir.
9.
İçine yeteri kadar etli malzeme suyu süzülerek konulur.
10.
Ağzı büzdürerek kapatılır.
11.
Ters çevrilip yağlanmış fırın tepsisine dizilir, isteğe göre kaşar serpilerek
fırında kaşarlar kızarana kadar bekletilir ve sıcak olarak servis edilir.
Kullanılacak malzemeler (6 kişilik)
Et Yemekleri