15
BAĞ YAPRAĞI ÇORBASI
Kullanılacak Malzemeler (6 kişilik)
• 500 gram taze bağ yaprağı
• 250 gram meletüre (dereotu)
• 1 baş orta boy kuru soğan
• 1 çorba kaşığı salça
• 1 çay bardağı bulgur
• 1 demet yeşil nane
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• Kırmızı pul biber, 1 tatlı kaşığı tuz
• 5-6 bardak su
Üzeri için
• 1 çorba kaşığı limon suyu
İşlem Basamakları
1.
İnce doğranan soğan, yağ ile tencerede kavrulur.
2.
Salça ve kırmızı pul biber ve bulgur ilave edilerek biraz daha kavrulur.
3.
Su ilavesiyle 15-20 dakika kısık ateşte kaynamaya bırakılır.
4.
İnce doğranan meletüre, bağ yaprağı ve nane yaprakları ilave edilir,
5.
10-15 dakika daha kısık ateşte kaynatıldıktan sonra limon sıkılır ve ocaktan indirilir.
6.
Sıcak olarak servis edilir.
Çorbalar