227
KESKİN TAVA
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
• 1 kg kuzu pirzola
• 4 adet domates
• 1 baş sarımsak
• 4 adet sivri biber
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 tatlı kaşığı pul biber
İşlem Basamakları
1.
Fırın tepsisi üzerine doğranmış domates döşenir.
2.
Domatesin üzerine doğranmış yeşilbiber döşenir.
3.
Yeşilbiberin üzerine sarımsaklar döşenir.
4.
Pirzolalar dövülür, dövülen pirzolalar yeşilbiberin üzerine düzgün bir şekilde dizilir.
5.
Tuz ve pul biber serpilir.
6.
Tepsi alüminyum folyoya sarılır. Pide fırınında 1,5 saat pişirilir.
7.
Piştikten sonra alüminyum folyo açılır, fırında15 dakika daha üzeri kızartılır.
8.
Tepsisi ile sıcak olarak servis edilir.
Et Yemekleri