209
KABAK MEFTÜNESİ
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
• 1,5 kg kış kabağı
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• 250 gram sumak tanesi
• 1 kg kemikli kuzu eti
• Tuz, karabiber
• ½ su bardağı sıvı yağ
• 1,5 litre sıcak su
Üzeri için
• 1 veya 2 diş ezilmiş sarımsak
İşlem Basamakları
1.
Kabaklar temizlenip kabukları soyulur. Orta boy küp halinde doğranır.
2.
Tencerede yağ, salça ve et kavrulur; sonra kabaklar, tuz ve karabiber eklenerek kavrulmaya devam
edilir. ( 20 dakika).
3.
1,5 litre sumak suyu ilave edilir.
4.
Orta ateşte kaynatılır (60 dakika).
5.
Servisi sırasında üzerine sarımsak ilave edilir.
Not:
Sumak suyu,
sumakların 1,5 litre sıcak su içerisinde yarım saat bekletilmesi ve
süzülmesiyle elde edilir.
Et Yemekleri