Page 215 - strateji

Basic HTML Version

205
KABAK BASTI
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
• 1 kg Aydın balkabağı
• 200 gram kuşbaşı dana sırt eti
• 1 çay bardağı haşlanmış nohut
• Yarım çay bardağı pekmez
• 3 su bardağı ceviz içi (iri dövülmüş)
• 1 tatlı kaşığı kırmızı aydın toz biberi
• 50 gram (tepeleme 1 yemek kaşığı) zeytinyağı
İşlem Basamakları
1.
Kabaklar soyulup yıkanır, 2cm’lik küpler hâlinde doğranır.
2.
Ceviz hariç bütün malzeme ilave edilir.
3.
Birkaç dakika bekletilip kabak suyunu bırakınca ocağa konur.
4.
Kaynamaya başlayınca kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
5.
Üzerine iri dövülmüş ceviz serpilip sıcak olarak servis edilir.
Not:
Aydın yöresi süzme pilavı ile servis edilebilir.
Et Yemekleri