Page 209 - strateji

Basic HTML Version

199
İŞKEMBE (PART) DOLMASI
Kullanılacak Malzemeler
• 1 koyun işkembesi
• 2 su bardağı pirinç
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 250 gram orta yağlı kıyma
• ½ çay kaşığı karabiber
• 2 orta boy soğan
• 8-10 dal maydanoz
İşlem Basamakları
1.
Kıymaya pirinç, ince kıyılmış soğan, maydanoz, karabiber ve biraz tuz katılıp karıştırılır.
2.
İşkembe temizlenip yıkanarak 10x15 cm boyutlarında dikdörtgenlere bölünür, pütürlü yüzü alta
gelmek üzere masaya konur.
3.
Dikdörtgenlerin yarısına 2 çorba kaşığı iç konur, yarısı üstüne kapatılır; üç kenarı iğne iplikle diki-
lir.
4.
Tencereye yan yana yerleştirilen dolmaların üzerine 5-6 su bardağı kaynar su ilâve edilir.
5.
Kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirilip tuz ilave edilir.
6.
Pişen dolmaların ipi çıkarılır, servis tabağına dizilir; üzerine suyu gezdirilir.
Akdeniz Usulü
Et Yemekleri