Page 199 - strateji

Basic HTML Version

189
HOMAÇA
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
• ½ but eti (Nuar)
• 1-2 adet orta boy kuru soğan
• 1 adet defne yaprağı
• 1 adet karanfil
• 4-5 adet tane karabiber
• 300 gr tereyağı
• 1 litre su
• 1 tatlı kaşığı tuz
İşlem Basamakları
1.
Etler iri parçalar halinde doğranır.
2.
Eritilmiş kızdırılmış tereyağında etler kızartılır.
3.
Kızaran etler yağdan çıkartılır, tencereye alınır.
4.
Etlerin üzerine doğranmış soğan katılır kavrulur,
5.
Karabiber, tuz, karanfil ve defne yaprağı su eklenerek kaynatılır.
6.
Kaynamaya başladığında ocak kısılır ve kısık ateşte etler kaynatılır.
7.
Pişen etler, kalan suyu üzerine gezdirilerek servis edilir.
Et Yemekleri