Page 191 - strateji

Basic HTML Version

181
GILORİK
Kullanılacak Malzemeler
• 1.5 çorba kasesi ince bulgur
• 250 gram kıyma
• 1 baş soğan
• Tuz
• 1 su bardağı makaşer (Kırık nohut ya da haşlanmış nohut)
• 1 su bardağı haşlanmış mercimek
• Pul biber, karabiber, kimyon
• Limon tuzu
• Salça
İşlem Basamakları
1.
İnce bulgur, tuz ilavesiyle kıymayla yoğrulur.
2.
Bu karışımla fındık büyüklüğünde toplar oluşturulur.
3.
Soğan ince ince doğranır; salça, baharatlar ve hafifçe haşlanmış mercimek eklenerek kavrulur.
4.
Su ilavesiyle kaynatılan karışıma limon tuzu atılır.
5.
Kaynayan suya bulgurlu toplar ve makaşer ilave edilir.
6.
Üzerine pul biber eklenerek sıcak servis edilir.
Et Yemekleri