Page 187 - strateji

Basic HTML Version

177
FIRIN KEBABI
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
• 1 kg koyun eti (arka but, kol veya göğüs eti yağlı olmalı)
Üstü ve altı için
• 1 adet orta boy soğan
• 1 adet tandır ekmeği
İşlem Basamakları
1.
Büyük parçalı etler yıkanır.
2.
Düzenli bir şekilde kavurma tepsisine döşenir.
3.
Su koyulmadan daha önce ısıtılmış fırına konulur.
4.
3-4 saat ısısı sabitlenmiş kızgın fırında güzelce pişirilir.
5.
Yağı kalır ve kendi yağında kızartılır.
6.
Ara sıra çatal batırılarak pişip pişmediği kontrol edilir.
7.
İyice kızardıktan sonra fırından alınır.
8.
Dörde bölünen tandır ekmeğinin üzerine konulur.
9.
Aynı şekilde dörde bölünen soğanda tabağa konularak servis edilir.
Et Yemekleri