Page 181 - strateji

Basic HTML Version

171
ETLİ ÜZÜM YAPRAĞI SARMASI
Kullanılacak Malzemeler (6 kişilik)
• ½ kg üzüm yaprağı
• ½ kg kıyma
• 1,5 çay bardağı pirinç
• 2 adet soğan
• ½ demet maydanoz
• 1 yemek kaşığı salça
• Fındık yağı, tereyağı
• Nane, tuz
İşlem Basamakları
1.
Taze yapraklar ayıklanıp yıkandıktan sonra haşlanır, soğumaya bırakılır (Salamura olanlar ise bir
akşam önceden soğuk suda bekletilir, tuzu çıktığında kullanıma hazırdır.)
2.
İç malzeme için pirinçler yıkanır, soğanlar ince ince doğranır, kıyma, maydanoz, nane, tuz ve sal-
çanın yarısı ile harç hazırlanır.
3.
Hazırlanan harç, üzüm yapraklarının içine konarak sarılır.
4.
Tencereye yerleştirilir.
5.
Üzerine salça, yağ, tuz ve sıcak su konularak pişirilir.
Et Yemekleri