151
DİLİM DOLMA
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
• 150 gram yağsız kıyma
• 270 gram ince bulgur (1 üsküre)
• 1 adet büyük boy kuru soğan
• 2 büyük boy patlıcan
• 3 adet yeşil biber
• 3 adet iri domates
• 2 yemek kaşığı sumak
• 2 yemek kaşığı tereyağı
• 2 yemek kaşığı salça
• Bir tutam tuz
• Bir tutam karabiber
İşlem Basamakları
1.
Tencerede tereyağı eritilir, salça ilave edilerek ocaktan alınır.
2.
Bir kabın içerisine çok küçük doğranan soğan, kıyma, karabiber, tuz, bulgur ve bir miktar su ilave
edilerek yoğrulur.
3.
Bu arada patlıcan, domates, biber dörde bölünerek iri küpler şeklinde doğranır.
4.
Yoğrulan kıymadan birer parça alınıp avuçta sıkılarak şekillendirilir.
5.
Bir sıra doğranmış sebze bir sıra sıkılmış köfte tencereye kat kat dizilir. Üzerine kapatacak kadar
da su dökülür sumak eklenerek pişmeye bırakılır.
Et Yemekleri