Page 149 - strateji

Basic HTML Version

139
CİĞER SARMA
• Bir takım kuzu ciğeri
• Körpe kuzu gömleği
• 1 adet büyük boy soğan
• 1,5 su bardağı pirinç
• 2 adet taze soğanın yeşil yaprak kısımları
• 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
• ½ çay bardağı kuş üzümü
• ½ çay bardağı dolmalık fıstık
• 1 çay kaşığı kuru nane
• 1 yumurta sarısı
• ½ çay bardağı sıvı yağ
• Tuz, karabiber
• Kaynar su
İşlem Basamakları
1.
Kuzu gömleği bir tepsiye alınıp üzerine sıcak
su ilave edilip çözülmesi beklenir.
2.
Derince bir tavaya sıvı yağ alınır, dolmalık
fıstıklarla ince kıyılmış soğanlar pembeleşin-
ceye kadar çevrilir.
3.
Küçük kuşbaşı şeklinde doğranmış ciğerler
eklenip sürekli çevrilerek pişirmeye devam
edilir.
4.
Ardından yıkanıp nişastası süzülmüş pirinç
eklenir.
5.
Pirinç çevrilirken ince kıyılmış soğan yaprak-
ları, kuş üzümü, kuru nane ve dereotu ilave
edilir, baharat ve tuz eklenir.
6.
Pilav hazırlar gibi kaynar su ilave edilip iç
pilav hazırlanıp demlendirilir.
7.
Çözülmüş kuzu gömlekleri 15 x 15 cm boyut-
larında bıçakla kesilir, içerisine iç harç konu-
lur.
8.
Kuzu gömleğini iç harç taşmayacak şekilde
sıkıca sarıp sarılan taraf alta gelecek şekilde
fırın tepsisine dizilir.
9.
Ortasına küçük bir delik delinir ve içine bir
miktar su ilave edilir.
10.
Üzerine yumurta sarısı sürülüp yüksek ha-
rarette üzeri kızarana kadar fırında pişirilir.
11.
Sıcak veya ılık olarak servise edilir.
Kullanılacak Malzemeler
Et Yemekleri