Page 141 - strateji

Basic HTML Version

131
BEYPAZARI GÜVECİ
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
• 500 gram pirinç
• 100 gram haşlanmış et (kişi başı)
• 5 su bardağı kemik suyu
• 1 su bardağı et suyu
• 3 adet sivri biber
• 2 adet domates
• 3 çay kaşığı tuz
• 3 çay kaşığı kırmızıbiber
• 1,5 çay kaşığı karabiber
• 200 gram tereyağı
• 1 çay bardağı yağ
İşlem Basamakları
1.
Toprak çömlek ocakta biraz ısıtılır.
2.
Sıvı yağ ve tereyağı eritilir.
3.
Çömleğin içine sivri biberler doğranır.
4.
Pirinç çömleğe konulur .
5.
Etleri konulur.
6.
Domatesi ilave edilir.
7.
Kemik suyu ile et suyu ilave edilir.
8.
Baharatlar ilave edilir.
9.
Ağzı kapatılarak sıcak fırına verilir. (15-20 dakika pişirilir.).
10.
Suyunun çekilmesi için beklenir, daha sonra küçük çömleklerde servis edilir.
Et Yemekleri