Page 135 - strateji

Basic HTML Version

125
BAMYA
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik )
• 300 gram kuru bamya
• 200 gram kuşbaşı et
• 3 adet orta boy soğan
• 2-2,5 litre su
• 2-3 adet limon
• 3 yemek kaşığı kuyruk yağı veya bir miktar margarin
• ½ kaşık salça
• Tuz
İşlem Basamakları
1.
Öncelikle kuyruk yağı tavaya atılır, hemen ardından et konulur ve kavrulur.
2.
Soğanlar ince ince kesilerek ilave edilir.
3.
Yarım kaşık salça ilave edilir.
4.
Suyu ilave edilerek iyice kaynatılır.
5.
Bamya, el bezinin arasında iyice ovularak tüyleri dökülür, birkaç limon dilimi ile haşlanır.
6.
Ateşte kaynayan etli suya bamya ve tuz ilave edilir.
7.
Ardından limonlar sıkılır.
8.
Piştikten sonra sıcak olarak servis edilir.
Et Yemekleri