Page 129 - strateji

Basic HTML Version

119
AYVA BORANİSİ
Kullanılacak Malzemeler
• 3 çorba kaşığı tereyağı
• 200 gram kuşbaşı kuzu eti
• 1 su bardağı pekmez
• 4 su bardağı su
• Tuz
• 2-3 adet ayva
İşlem Basamakları
1.
Yağ bir tencerede eritilir.
2.
Yağda etler suyunu çekinceye kadar kavrulur.
3.
Su eklenip bir taşım kaynatılır, köpüğü alınır.
4.
Kapağı kapatılır, kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirilir.
5.
Ayvaların kabukları soyulup ikiye bölünür, çekirdek yatakları alınıp, dilimlenir.
6.
Ayva dilimleri pişen etlere katılır. Pekmez eklenip karıştırılır.
7.
Tuzu ayarlanır, yumuşayıncaya kadar orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirilir.
8.
Ateşten alınıp sıcak olarak servis edilir.
Et Yemekleri