Page 127 - strateji

Basic HTML Version

117
AŞUR
Kullanılacak Malzemeler
• 2 yemek kaşığı biber salçası
• 500 gram incik
• 1 yemek kaşığı tuz
• 3 su bardağı dövülmüş buğday
• 1 büyük baş soğan
• 1 çay bardağı nohut
• 125 gram tereyağı
• 1 yemek kaşığı kimyon
• 200 gram ceviz içi
İşlem Basamakları
1.
Bir gece suda bekletilen buğdayın açılması sağlanır (Arzuya göre nohut ilave edilebilir.).
2.
İncik, buğday, soğan, nohut, tuz ve salça düdüklü tencereye konularak 1 saat pişirilir.
3.
Piştikten sonra 20 dakika kadar (et ve buğday özdeşleşinceye kadar) dövülür.
4.
Bir tavada tereyağı kızdırılarak yağın üçte biri tavada kalacak şekilde ayrılarak gerisi
tenceredeki aşirin üzerine dökülüp karıştırılır.
5.
Servis tabağına alınır. Ceviz içi, tavadaki yağın üzerine dökülür.
6.
Kimyon kuru bir tavada hafif kavrularak tabaktaki aşirin üzerine dökülür ve servis edilir.
Et Yemekleri