Page 115 - strateji

Basic HTML Version

105
YARMA ÇORBASI
Kullanılacak Malzemeler ( 4 kişilik)
• 1 su bardağı yarma (buğday)
• 1 çorba kaşığı un
• 6 su bardağı ayran
• 2 diş sarımsak
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• Tuz
• Taze nane, pul biber
İşlem Basamakları
1.
Ayran geniş bir tencerede tuz ve unla iyice karıştırılır.
2.
Yıkanan yarma, ayrı bir tencerede 10 dakika haşlanıp süzülür ve ayrana eklenir. (Ayranın kesilme-
sini önlemek için kısık ateşte kaynayıncaya kadar tahta kaşıkla devamlı karıştırılır.)
3.
Yarmalar iyice yumuşayınca ocaktan alınır.
4.
Ayrı bir tavada tereyağı eritilip ezilmiş sarımsak ilave edilir, hafifçe kavrulur.
5.
Hazırlanan sos çorbaya ilave edilip 5 dakika kaynatılır.
6.
Nane ve pul biber eklenip servis edilir.
Çorbalar