103
YALANCI TOPALAK
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
• 1 su bardağı un
• 1 su bardağı ince bulgur
• 1 tane soğan
• Karabiber, kırmızıbiber
• Nane, tuz
• 1 tane yumurta
• ½ çay bardağı sıvı yağ
İşlem Basamakları
1.
Un, ince bulgur, rendelenmiş soğan, karabiber, kırmızıbiber, nane ve tuz, bir bardak su ilave edile-
rek yoğrulur, köfte haline getirilir.
2.
Sıvı
yağ, salça ve un kavrulur, içine su ilave edilir.
3.
Kaynamaya başladıktan sonra köfteler çorbaya atılır, 15 dakika daha kaynatılıp
ocaktan alınır.
4.
Üzerine isteğe bağlı olarak limon, karabiber ve maydanoz eklenerek servis edilir.
Çorbalar