Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi(TANAP)Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları kapsamında fon sağlanacak illerde Genel Müdürlüğümüze bağlı olarak faaliyet gösteren okul/kurumlarımızın “okul aile birliklerinin” proje başvuruları desteklenmektedir

Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP) kapsamında fon sağlanacak illerde;

“okul aile birlikleri ”ne proje hazırlama ve yürütmeleri konusunda -il milli eğitim müdürlüklerinin Ar-Ge birimleri ile Genel Müdürlüğümüze bağlı olarak faaliyet gösteren okul/kurumlarımız tarafından teknik destek verilmektedir.

Türkiye ve Azerbaycan,  dünya enerji piyasalarında ses getirecek dev bir proje olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) ile bugüne kadar başarıyla yürüttükleri çalışmalara bir yenisini daha eklemiştir.

Türkiye ve Azerbaycan’ın iş birliğiyle ortaya çıkan bu dev projede Avrupa’nın ve Türkiye’nin doğalgaz ihtiyacının karşılanması ve bölgede gaz çeşitliliğinin sağlanması hedeflenmektedir.

2015 yılında TANAP Boru Hattı boyunca yapılan saha ziyaretleri ve masaüstü çalışmaları sonrasında bir İhtiyaç Analizi Raporu ortaya çıkmış ve bu rapor temel alınarak TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programlarının öncelik alanlarını ve finansal sınırlarını belirleyen Planlama ve Strateji Dokümanları oluşturulmuştur. Öncelik alanları Sosyal ve Çevresel olmak üzere iki temel bileşenden oluşmaktadır.

 

TANAP Sosyal ve Çevresel Yatırım Programları (SEIP), TANAP güzergâhı üzerinde uygulanan bir yatırım ve kalkınma projeleri destek programıdır. 2015 yılında uygulanmaya başlayan Sosyal ve Çevresel Yatırım Program’larının temel amacı TANAP Boru Hattı boyunca ekosistem ile uyumlu bir birlik kurarak ekonomik ve sosyal kalkınmaya ve doğal kaynakların korunmasına katkıda bulunmaktır.

Bu bağlamda sağlanacak fon desteğinin hibe olarak verilmesi kararlaştırılmıştır. Proje başvurusu kriterler dâhilinde; TANAP güzergâhında bulunan Ankara (Bala, Gölbaşı, Haymana, Polatlı), Eskişehir (Günyüzü, Sivrihisar, Çifteler, Mahmudiye, Seyitgazi, Odunpazarı, Tepebaşı, İnönü), Bursa (Harmancık, Orhaneli, Büyükorhan, Mustafakemalpaşa), Balıkesir (Susurluk, Manyas, Gönen), Bilecik (Bozüyük), Kütahya (Domaniç, Tavşanlı), Çanakkale (Biga, Gelibolu), Tekirdağ (Şarköy), Edirne (Keşan, İpsala) il ve ilçelerinin sınırları içerisinde uygulanmak üzere yapılabilecektir. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce boru hattının geçtiği ve “Sosyal ve Çevresel Yatırım Programlar”ı için fon sağlanacak illerin il milli eğitim müdürlüklerinin Ar-Ge birimlerine ve Genel Müdürlüğümüze bağlı olarak faaliyet gösteren okul//kurumlarımıza, okul aile birliklerine proje hazırlama ve yürütmeleri konusunda teknik destek sağlamaları için gerekli talimat verilmiş olup okul aile birliklerince proje hazırlık ve sunum çalışmaları devam etmektedir.

 

Okul aile birliklerinin başvuru sahibi olabileceği program, 23 Ağustos 2017 tarihine kadar başvurulara açıktır. Konuyla ilgili detaylı bilgi, başvuru dokümanları ve rehbere www.tanap-seip.com linkinden ulaşılabilmektedir. 

Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Bina, Atatürk Bulvarı No 98 1. Kat A Blok Bakanlıklar/ ANKARA - https//mtegm.meb.gov.tr/mebpanel/onizlemeRedirect.php?KNO=1013CHK=a1eb88aa04d4cd13ee32e1a50b86e7d5e8d427d1

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.