Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü

Bilişim Teknolojileri, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri, Elektrik-elektronik Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Öğrencilerine Yazılım Eğitimi

Bilişim Teknolojileri, Biyomedikal Cihaz Teknolojileri, Elektrik-elektronik Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri  Öğrencilerine Yazılım Eğitimi

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Kemal Varın Numanoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, mesleki eğitimde öğrencilerin ulusal ve uluslararası platformda iş piyasasının ihtiyaç duyduğu en ileri düzeyde becerilere sahip olarak yetişmesini ve tüm eğitim süreçlerinin sektörle yakın iş birliği içerisinde yürütülmesini önemsediklerini ifade etti.

Bu çerçevede çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Numanoğlu, dünyanın dijitalleştiğini ve yazılım sektörünün öneminin sürekli arttığını dile getirdi.

Bu sektörde her geçen gün yeni ve farklı iş imkanları doğduğunu söyleyen Numanoğlu, bilişim teknolojilerine hakim ve çağı yakalayabilen öğrenciler yetiştirmek istediklerini belirtti.

Bu kapsamda, BTG Genel Müdürü Sefa Akbaş ve BTG Şirket Kurucusu Yücel Tepeköy katılımıyla Bakanlık ve BTG arasında protokol imzaladıklarını aktaran Numanoğlu, "Protokolle öğrencilerimizi hibe niteliğinde ücretsiz olarak Embarcadero Delphi yazılımıyla tanıştıracağız. Öğrencilere sağlanan bu teknoloji desteğiyle meslek eğitimde kalitenin artırılmasına dair önemli bir katkı sağlanmış olacak." diye konuştu. 

Numanoğlu, derslerde modern uygulama geliştirme teknolojilerinin öğretilmesiyle eğitimde büyük yenilik sağlanacağını söyledi. 

Numanoğlu, protokolle öncelikli olarak mesleki ve teknik Anadolu liselerinin bilişim teknolojileri, biyomedikal cihaz teknolojileri, elektrik-elektronik teknolojisi, endüstriyel otomasyon teknolojileri ve yenilenebilir enerji teknolojileri alanlarında okul bilgisayar laboratuvarlarına ücretsiz olarak Embarcadero Delphi yazılımı kurulacağını ve bu alanlarda öğrencilerin bilgisayar yazılımları konusunda beceri seviyeleri yükseltilerek, bu alandaki yeterliklerinin arttırılacağını ifade etti. Düzenlenecek eğitimlerle yüz tanıma uygulamaları geliştirme, kombi klima vb. cihazların kontrolü, veri tabanı yönetimi, android SDK ayarlarını yaparak görsel programlama dilini android işletim sistemi ile haberleştirme,mobil arayüz oluşturma, görsel programlama ile PLC kontrol etme gibi alan yetelilikleri kazandırılacaktır.

BTG'nin protokolle yazılımların okullarda kurulumunu sağlamanın dışında  öğretmenlere Delphi yazılımıyla ilgili eğitimler vereceğini söyleyen Numanoğlu, "Öğrenciler için ulusal yarışmalar düzenleyerek burs imkanı sunulacak. Protokolle ayrıca sektörel etkinliklerde öğrencilere de yer vererek, yazılım dünyasına yeni yetenekler kazandırılması hedefleniyor." değerlendirmesinde bulundu.

 

   16-01-202016-01-202016-01-2020

Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Bina, Atatürk Bulvarı No 98 1. Kat A Blok Bakanlıklar/ ANKARA - https//mtegm.meb.gov.tr/mebpanel/onizlemeRedirect.php?KNO=1013CHK=a1eb88aa04d4cd13ee32e1a50b86e7d5e8d427d1

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.