Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü

2024 YILI "DEVLET TEŞVİKLERİ TANITIM GÜNLERİ"NDE SON DURAK "ŞEHZADELER ŞEHRİ MANİSA" OLDU.

2024 YILI

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleşen 08-09 Şubat tarihlerinde Mersinde başlayan Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri etkinliğinin son durağı Manisa oldu. 14-15 Mart 2024 tarihlerinde Manisa Büyükşehir Belediye Fuar Merkezinde "Geleceğin Burada Devletin Senin Yanında-Gençlerin Hayali Bizlerin Vazifesi" sloganıyla düzenlenen fuar, açıldığı ilk günden itibaren 6 ilimizde de (Mersin, Elazığ, Şanlıurfa, Malatya, Bursa, Manisa) ilk ve ortaöğretim öğrencileri ile üniversitelerde okuyan gençler ve aileler tarafından yoğun ilgi gördü.

Stantlarda kurumların burs, hibe, fon, kredi destekleri ve staj programlarıyla ilgili bilgi alan katılımcılar, ayrıca emniyet ve jandarma bünyesinde kullanılan çeşitli teknolojik cihazlar, silahlar ile savunma sanayisinden teknolojiye, iletişimden tarıma kadar birçok alanda üretilen ürünleri de inceleme ve görme imkânı buldu. Bilgi yarışması, sosyal ve kültürel aktivitelerin de yer aldığı etkinlikte ziyaretçiler, milli muharip uçak KAAN'ın simülatörünü de yakından deneyimleme fırsatı buldu. Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün "Ben Her Yerde Varım" sloganıyla yer aldığı "Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri" kapsamında mesleki eğitim kurumlarımızda öğrencilerimizin hazırlamış oldukları ürünler ve projeler katılımcılar tarafından ilgi ile takip edildi. Millî Eğitim Bakanlığı standında, Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim, Hayat Boyu Öğrenme ve Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlükleri tarafından gençlere yönelik projeler tanıtıldı.

 

DEVLET TEŞVİKLERİ TANITIM GÜNLERİ TANITIM VİDEOSU

Milli Eğitim Bakanlığı Merkez Bina, Atatürk Bulvarı No 98 1. Kat A Blok Bakanlıklar/ ANKARA -

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.