Page 99 - strateji

Basic HTML Version

89
TAZE FASULYE ÇORBASI
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
• 1 litre et suyu
• 2 yemek kaşığı un
• 250 gram taze fasulye
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• 1 su bardağı yoğurt
• 1 çay kaşığı tuz
• 3-4 dal dereotu
İşlem Basamakları
1.
Taze fasulye ayıklanır ve bol suda yıkanır.
2.
Tencereye 6 su bardağı su konur, yumuşayıncaya kadar haşlanır.
3.
Haşlanan taze fasulye süzülür ve ince ince doğranır.
4.
Diğer taraftan tencereye tereyağı konur ve eritilir.
5.
Üzerine 2 yemek kaşığı un ilave edilip hafif pembeleşinceye kadar kavrulur.
6.
Üzerine 1 litre et suyu ilave edilip çırpma teliyle hızlıca karıştırılır.
7.
1 su bardağı yoğurt eklenir ve çırpmaya devam edilir.
8.
Doğranmış fasulyeler ve tuz ilave edilir.
9.
Kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır.
10.
Kaynadıktan sonra 3 dakika kısık ateşte pişirilir.
11.
Dereotu incecik kıyılarak çorbaya eklenir.
12.
Sıcak olarak servis edilir.
Çorbalar