Page 95 - strateji

Basic HTML Version

85
TARHANA ÇORBASI
• 300 gram kurutulmuş yaprak tarhana (Maraş
tarhanası)
• 1 su bardağı haşlanmış nohut
• 3 diş sarımsak
• 6 bardak sıcak su
Üzeri için
• 2 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 tatlı kaşığı nane
• 1 çay kaşığı toz biber
İşlem Basamakları
1.
Tencere içerisine 6 bardak sıcak su ve tarhana konur, tarhana yumuşayıncaya kadar bekletilir.
2.
İçerisine nohut ve dövülmüş sarımsak ilave edilerek kaynayıncaya kadar pişirilir.
3.
Tavaya sıvı yağ alınıp nane ve toz biber ilave edilerek kızdırılır.
4.
Çorba, kaselere alınıp üzerine tavada kızdırılmış sos dökülerek servis edilir.
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
Çorbalar