Page 79 - strateji

Basic HTML Version

69
MURADİYE ÇORBASI
Kullanılacak Malzemeler (4 Kişilik)
• 7 su bardağı su
• 1 adet tavukgöğsü
• 1 adet yemeklik kabak
• 1 adet havuç
• 1 adet kereviz
• 1 adet patates
• 4 yemek kaşığı yoğurt
• 2 yemek kaşığı un
• 2 yemek kaşığı pirinç
• 2 yemek kaşığı arpa şehriye
• 1 yumurta
• Yarım limon
• 1 diş sarımsak
• ½ çay kaşığı karabiber
• 1 yemek kaşığı tereyağı
İşlem Basamakları
1.
Sebzeler ayıklanır yıkanır ve küp küp doğranır.
2.
Tavukgöğsü küp küp doğranır.
3.
Önce tavukgöğsü 1 kaşık tereyağında sotelenir; sonra diğer sebzeler sırasıyla eklenerek soteleme-
ye devam edilir.
4.
Diğer taraftan 7 bardak su kaynatılır ve sotelenen malzemenin üzerine dökülür.
5.
Yoğurt, un, yumurta, sarımsak, limon suyu çırpılıp hazırlanır. Kaynayan malzemelerin içine arpa,
şehriye ve pirinçte atılır.
6.
Tüm malzemelerin pişmesine yakın ocağın ateşi iyice kısılır yoğurtlu bulamaç ılıştırılarak karıştırı-
lır.
7.
Tuz ve karabiberi ilave edilip 10 dk daha pişirilerek servise hazır hale getirilir.
Çorbalar