Page 75 - strateji

Basic HTML Version

65
MENDEK ÇORBASI
Kullanılacak Malzemeler (4 Kişilik)
• 1 bağ mendek (baldıran otu)
• 1 su bardağı kuru fasulye
• 1 fincan pirinç
• 2 fincan mısır unu
• 1 adet soğan
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 1 su bardağı et suyu
• Tuz, biber, su
İşlem Basamakları
1.
Bir tencerede su ve et suyu karışımı kaynatılır.
2.
Mendek yıkanır, ayıklanır, doğranarak kaynayan suyun içine ilave edilir.
3.
Haşlanmış fasulyeler de eklenir. Biraz pişince çorba karıştırılarak mısır unu topraklanma
olmamasına dikkat edilerek yavaş yavaş ilave edilir.
4.
Pişmesine yakın pirinç ilave edilir. Bir süre daha pişirilir.
5.
Başka bir tencerede tereyağı ile soğan ve biber pembeleşinceye kadar kavrulur. Kaynayan
çorbanın içine ilave edilir.
6.
Tuz eklenerek bir süre daha kaynatıldıktan sonra pişme işlemi tamamlanır.
7.
Sıcak servis edilir.
Mendek otu:
Ülkemizin çeşitli yörelerinde yetişen yeşil ve geniş yapraklı ot türüdür.
Çorbalar