Page 69 - strateji

Basic HTML Version

59
KARA LAHANA ÇORBASI
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
• 1 bağ kara lahana (15-20 Yaprak)
• 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye (ya da barbunya)
• 1 su bardağı mısır unu
• 2 yemek kaşığı doğranmış kuyruk yağı
• Kurutulmuş kırmızı acı biber
• Tuz, pul biber.
İşlem Basamakları
1.
Kara
lahanalar yaprak yaprak yıkanır, temizlenir, hafif kıyılarak ince doğranır.
2.
Önceden haşlanmış fasulye kaynar suyun içine atılır.
3.
Kara
lahanalar mısır unu ile karıştırılır. Kaynamakta olan suyun içine atılır ve kısık ateşte pişirilir.
4.
Sonra tuzu ve biberi ilave edilir. Altı kapatılmaya yakın kuyruk yağı eritilir ve ilave edilir.
Sonra birtaşım daha kaynatılıp altı kapatılır.
5.
Sıcak olarak servis edilir.
Çorbalar