Page 61 - strateji

Basic HTML Version

51
KARA ÇORBA
Kullanılacak Malzemeler
• 1 su bardağı yeşil mercimek
• 1 su bardağı dövme buğday
• ½ su bardağı nohut (önceden ıslatılmış)
• Tuz, pul biber
Sosu için
• 1 baş kuru soğan
• ½ yemek kaşığı salça
• Sıvı yağ
İşlem Basamakları
1.
Mercimek, dövme buğday ve nohut yıkanarak tencereye koyulur.
2.
Üzerine üç parmağı geçecek kadar su ilave edilir. Bir saat kadar pişirilir.
3.
Sürenin sonuna doğru soğan ince bir şekilde doğranır ve sıvı yağda pembeleşene kadar pişirilir,
salça ilave edilerek kavrulur.
4.
Kavrulan soğan ve salça tencereye ilave edilir. İsteğe göre kırmızıbiber kullanılır.
Çorbalar