Page 55 - strateji

Basic HTML Version

45
HARPUT ÇORBASI
Kullanılacak Malzemeler (16-20 kişilik)
• 500 gram nohut
• 500 gram dövme buğday
• 200 gram kıyma
• 1 küçük kuru soğan
• 2 kg yoğurt
• 2 yumurta
• 3 yemek kaşığı sıvı yağ
• 1 yemek kaşığı haspir otu
• 1 yemek kaşığı kuru nane
• 1 çay bardağı un
• 2 litre su (10 bardak su)
• İsteğe bağlı olarak kızartılmış patates
İşlem Basamakları
1.
Nohut ve dövme akşamdan ıslatılır, ayrı ayrı haşlanır.
2.
Çelik tencereye konan 2 kg yoğurt, 2 yumurta, 1 su bardağı un ve tuz az su ile özenir.
3.
İçine 2 litre su (10 su bardağı) eklenir.
4.
Karıştırılarak kaynatılır, çok koyu olursa biraz daha su eklenebilir.
5.
Kaynayan karışıma haşlanmış nohut ve dövme katılır.
6.
Bir kapta 1 yemek kaşığı sıvı yağla soğan ve kıyma suyunu çekinceye kadar kavrulur, bu karışıma
eklenir ve iki taşım kaynatılıp dinlenmeye bırakılır.
7.
Tavaya konan 2 yemek kaşığı sıvı yağa haspir otu ve kuru nane ekilenip yağ ateşten alınır.
8.
Bu karışım, dinlenmedeki çorbanın üzerinde gezdirilir.
9.
İsteniyorsa küçük küçük patatesler de kızartılarak üzerine eklenebilir.
NOT:
Eğer çorba soğuk servis edilecekse içerisine kıyma eklenmez.
Çorbalar