Page 51 - strateji

Basic HTML Version

41
FASULYE ÇORBASI
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
• 400 gr taze fasulye (Ayşekadın) (1 cm kalınğında doğranmış)
• 1 su bardağı süzme yoğurt
• 2 çorba kaşığı un
• 1 yumurta
• 2 çorba kaşığı tereyağı (1 çorba kaşığı çorbanın üzeri için ayrılacak)
• 1 adet orta boy kuru soğan
• 1 tatlı kaşığı salça
• 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
İşlem Basamakları
1.
Tencerede tereyağı eritilir.
2.
İnce doğranmış soğanlar tereyağında hafif kavrullur ve karışıma salça ilave edilir.
3.
Doğranmış fasulyeler ilave edilerek ağır ateşte kavrulur.
4.
Ayrı bir kabın içine yumurta, yoğurt, un, su katılarak çırpılır.
5.
Pişen fasulyelerin üzerine yoğurtlu karışım yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir ve kaynayana
kadar karıştırılır.
6.
Kaynamaya başladıktan sonra 3-4 dakika daha pişirilir.
7.
Çorba kasesi veya çorba tabağına servis edilip, üzerine eritilmiş ve kırmızı biber katılmış tereyağı
gezdirilir.
8.
Sıcak olarak servis edilir.
Not:
İstenirse kaynamaya başladıktan sonra sarımsak ezilerek çorbaya katılabilir.
Çorbalar