Page 5 - strateji

Basic HTML Version

Yöresel yemek kültürümüzün gelecek nesillere
aktarılması ve yöreler arası etkileşimin sağlanması
amacıyla Mesleki ve Teknik Eğitim Genel
Müdürlüğüne bağlı okullarımızın derlemiş olduğu
“Yöresel Türk Mutfağı” kitabı okullarımızın bulunduğu
çevreye ait tarifleri içermektedir. Kitapta yer alan
tarifleri Genel Müdürlüğümüze bağlı okulların meslek
dersi öğretmenleri yöre halkı ile görüşerek, yöresel
kaynakları tarayarak derlemişlerdir. Tarifler bölgelerin
yemeklerinin tamamını yansıtmamakla beraber
farklı bölgelerde farklı hazırlanış şekilleri nedeni ile
bölgelerden seçmeler şeklinde düzenlenmiştir. Kitabın
hazırlanmasında emeği geçen tüm öğretmen, personel
ve mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Osman Nuri GÜLAY
Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü