Page 49 - strateji

Basic HTML Version

39
ERZİNCAN UN ÇORBASI
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
• 100 gram köy eriştesi
• 300 gram yoğurt
• 1 diş sarımsak
• 4 su bardağı et suyu veya su
• 1 adet yumurta sarısı
• 1 adet orta boy kuru soğan
• 150 gram köftelik kıyma
• 1 tutam pul biber, karabiber
• 1 çorba kaşığı un
• 1 tutam kuru maydanoz
• Yeterince tuz
Üzeri için
• 1 tutam nane
• 25 gram tereyağı veya zeytinyağı
• 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
İşlem Basamakları
1.
Kıyma; pul biber, maydanoz, tuz ve karabiberle yoğrulup nohut büyüklüğünde yuvarlanır,
una bulanılır.
2.
Tencereye et suyu ilave edilerek kaynatılır.
3.
Kaynayan suya erişte ilave edilerek bir taşım kaynatılır.
4.
Köfteler tencereye ilave edilerek 10 dakika daha kaynatılır.
5.
Bir tava içerisinde, tereyağında küçük doğranmış soğanlar, nane, karabiber, toz biber, sarımsak
ilave edilerek birlikte kavrulur, tencereye ilave edilir; bir taşım daha kaynatılır.
6.
Bir yumurta sarısı ile birlikte çırpılan yoğurt tencereye en son karıştırılarak ilave edilir.
7.
Çorba, servis kâselerine alınır, kuru maydanoz serpilir.
Çorbalar