Page 47 - strateji

Basic HTML Version

37
ERİŞTE ÇORBASI
Kullanılacak Malzemeler
• ½ kg kurutulmuş kesme köy eriştesi
• 1 kase haşlanmış yeşil mercimek
• 1 yemek kaşığı salça
• 1 kase haşlanmış nohut
• ½ çay bardağı sıvı yağ
• 1 tutam tuz
• 1 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı kuru nane
İşlem Basamakları
1.
Salça ve kuru nane yağda kısa bir süre kavrulur üzerine sıcak su ilave edilir.
2.
Kaynayan suya erişteler atılır.
3.
Tuz, karabiber ilave edildikten sonra haşlanmış nohut ve haşlanmış mercimek ilave edilir.
4.
Yarım saat kadar kaynadıktan sonra ocaktan alınır.
5.
Sıcak olarak servis edilir.
Çorbalar
(Akdeniz Usulü)