Page 41 - strateji

Basic HTML Version

31
EKŞİ AŞI
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
• 1 kg olgun domates
• 1 baş soğan
• 3 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı salça
• 1,5 yemek kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 yemek kaşığı tuz
• 1 yemek kaşığı nane
• 4 bardak su
Köftesi için
• 250 gram köftelik bulgur
• 250 gram yağsız köftelik et
• 1 küçük soğan
• 1 yemek kaşığı pul biber
• 1 yemek kaşığı kimyon
• 1 yemek kaşığı un
İşlem Basamakları
1.
Soğan ve sarımsaklar kıyılıp yağda pembeleşinceye kadar kavrulur.
2.
Kavrulan bu karışıma; ezilerek püre haline getirilen domatesler, şeker, salça, tuz ve su ilave edilerek
kaynamaya bırakılır.
3.
Köfte içi malzemeleri (dövülmüş iç yağı ya da tereyağını tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozla
ovuşturarak) hazırlanır.
4.
Köfte malzemeleriyle hazırlanan köftenin yarısı misket büyüklüğünde yuvarlanır.
5.
Diğer yarısı, ceviz büyüklüğünde kopartılır ve serçe parmağı yardımıyla oyularak içine hazırlamış
olan köfte içi doldurularak köfteler ağzı kapatılıp mekik şekli verilir.
6.
Hazırladığınız bu malzemeler kaynamakta olan çorbanın içine atılır ve köfteler pişinceye kadar
kaynatılır.
7.
Ocaktan indirmeye yakın nanesini katıp sıcak servis edilir.
NOT:
İsteğe bağlı olarak havuç, patlıcan vs. katılabilir.
Çorbalar
Köfte içi malzemesi
• 100 gram iç yağı veya tereyağı
• 1 çay kaşığı tuz
• Bir tutam kıyılmış maydanoz
• Yarım çay kaşığı karabiber