Page 35 - strateji

Basic HTML Version

25
DARI (MISIR) ÇORBASI
Kullanılacak Malzemeler (6 kişilik)
• 1 kâse mısır yarması
• 1 kâse kuru fasulye
• 2 adet soğan
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• Tuz, nane, kekik, pul biber
İşlem Basamakları
1.
Kuru fasulye ve mısır yarması akşamdan ayrı ayrı kaplarda ıslatılır.
2.
Tencerede bir kaşık tereyağı ile ince ince doğranan soğanlar kavrulur.
3.
Akşamdan ıslatılan fasulye ve mısır yarması süzülerek tencereye konur.
4.
Üzerine iki üç parmak geçecek şekilde su eklenir.
5.
Çorba kıvamına gelinceye dek pişirilir, tuzu eklenir.
6.
İsteğe göre üzerine yoğurt gezdirilerek üzeri nane, kekik, pul biber serpilerek sıcak olarak servis
edilir.
Not:
Kızdırılmış tereyağı ile nane ve pul biber çorbanın üzerine gezdirilebilir.
Çorbalar