Page 317 - strateji

Basic HTML Version

307
YÖRESEL KEŞKEK
Kullanılacak Malzemeler
• 1 kg keşkeklik buğday (kendimelik)
• 500 gram koyun eti (Kol veya bel bölgesinden-rostoluk et de olabilir.)
• 200 gram koyun kuyruğu
• 100 gram nohut
• 1 yemek kaşığı suda inceltilmiş çemen
• Tuz
• 1 yemek kaşığı salça
İşlem Basamakları
1.
Keşkek çömleğinde (cab) kendimelik, et, çemen, nohut, kıkırdağı, ayrılmış kuyruğun yağı,
tuz ve kemikler kırılarak çıkartılan iki iri kemiğin iliği konur.)
2.
Üzerine üç parmak kapatacak kadar su ilave edilerek cabın kapağı kapatılıp fırına verilir.
3.
4-5 saatten fazla harlı olmayan fırında pişirilir.
4.
Pişen keşkek üzerinde biriken fazla yağ (bar) bir tavaya alınır.
5.
Bu yağa 1 yemek kaşığı salça ve sıcak su katılarak sos yapılır.
6.
Cabdan tabaklara alınan keşkeğin üzerine arzuya göre bu sos ilave edilerek servis edilir.
Karadeniz Usulü
Et Yemekleri