Page 307 - strateji

Basic HTML Version

297
TOPALAK
• ½ kg yağsız dana kıyma (2 defa çekilmiş)
• 2 su bardağı ince bulgur
• 1 adet kuru soğan
• 1 yumurta
• 1 çay bardağı un
• 1 yemek kaşığı biber salçası
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
• 4-5 orta boy patates
• ½ demet maydanoz
• Tuz
• 2 su bardağı sıcak su
Üzeri için
• Kuru nane
• Kırmızıbiber
İşlem Basamakları
1.
Kıyma, yumurta, 1 adet rendelenmiş kuru
soğan, biber salçası, karabiber, ince doğran-
mış maydanoz karıştırma kabında karıştırı-
lır.
2.
Bulgur ve tuz ilave edilerek iyice yoğrulur.
3.
Ara sıra un ilave edilerek yoğurmaya devam
edilir.
4.
Fındık büyüklüğünde köfteler yuvarlanır.
5.
Unlanmış tepsiye köfteler bırakılır.
6.
Tepsi sallanarak bütün köfteler una bulanır.
7.
Diğer tarafta patatesler soyulup küp küp
doğranır.
8.
Tencereye sıvı yağ konur biraz domates sal-
çasıyla kavrulur.
9.
Kavrulmuş salçaya patatesler dökülüp
birkaç defa çevrilir.
10.
Patateslere iki su bardağı kadar sıcak su ila-
ve edilir.
11.
Patatesler biraz yumuşayınca tekrar sıcak
su ilave edilir.
12.
Daha sonra köfteler eklenir.
13.
Köfteler piştikten sonra tuzu kontrol edilip
servis tabağına alınır.
14.
İsteğe göre nane ve kırmızıbiber ile süslenir.
Kullanılan Malzemeler (8 kişilik)
Et Yemekleri