Page 301 - strateji

Basic HTML Version

291
TEPSİ KEBABI
Kullanılacak Malzemeler (4 kişilik)
• 250 gr orta yağlı kıyma
• 1 adet kuru soğan
• 5-6 dal maydanoz
• 3 adet yeşil biber veya 1 tatlı kaşığı toz biber
• 3 diş sarımsak
• 2 çay kaşığı karabiber
• 1 çay kaşığı kimyon
• 2 yemek kaşığı domates salçası
• Tuz
Üzeri için
• 1 domates
• 3-4 taze biber
İşlem Basamakları
1.
Maydanoz, soğan ve yeşilbiberler çok ince doğranır.
2.
Baharatlar, tuz, dövülmüş sarımsak, 1 yemek kaşığı
domates salçası kıymaya karıştırılıp
iyice yoğrulur.
3.
Hazırlanan karışım tepsiye eşit şekilde yayılır.
4.
Domates ve biberler kıymalı karışımın üzerine dizilir.
5.
1 yemek kaşığı
domates salçası bir kâsede sıcak su ile karıştırılır ve üzerine dökülür.
6.
180 derecede 30-45 dakika üzerindeki malzemelerin piştiğinden emin oluncaya kadar pişirilir.
Et Yemekleri